Köprü Uygulaması

Ağız bakımlarının ve düzenli kontrollerin ihmal edilmesi, ilerleyen yaş, beslenme yanlışları, genetik faktörler, hamilelik, travmalar gibi farklı nedenlerle eksilen dişler kişilerin hayat konforunu azaltır. Üstelik eksik dişlerin sayısının artması ile yüz yapısında değişimler meydana gelebilir, çiğneme fonksiyonları zarar görebilir ve hatta konuşma bozuklukları oluşabilir. İşte, eksik dişlerin tamamlanması için en sık gerçekleştirilen uygulamalardan biri de diş köprüsü ya da köprü diş olarak bilinen uygulamadır.

Genel Bakış

Diş Köprüsü Nasıl Yapılır?

Köprü yapılabilmesi için hastanın ideal koşullara sahip olması gerekir. Diğer bir deyişle dişlerdeki boşluğun her iki tarafında da köprüyü destekleyecek en az 1’er diş bulunuyorsa bu dişlerin kesilmesi ile ortaya diş yerleştirilir. Bu işlem diş köprüsü olarak adlandırılır. Dişlere özel tüm uygulamalarda olduğu gibi köprü diş uygulamasının da temel amacı mümkün olduğunca diş dokusunun korunmasıdır. Dişlerin korunması için farklı köprü diş çeşitlerinden yardım alınabilir. Destek alınan komşu dişe yeni dişin tutundurulma şekline göre sınıflandırılan köprü diş uygulamaları; geleneksel köprü, kanatlı köprü ve asma köprü olarak sıralanabilir.

Klinik olarak hastalarımızın sağlam dişlerine minimum ölçüde müdahale ederek köprü uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Hastalarımıza özel planladığımız köprü tedavisi ile daha sağlıklı çiğnemeleri, daha güvenli gülmeleri ve kendilerini daha iyi hissetmeleri adına uzmanlığımızı seferber ediyoruz. Bu amaçla öncelikle hastalarımızın beklentilerini öğreniyor, köprü yapılacak dişleri hazırlıyor, ölçü alıyor, geçici köprü dişi takıyor, prova sonrası ise kalıcı köprüleri yapıştırıyoruz.

Köprü Diş Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Köprü diş uygulaması ağız bakımına özen gösterildiği takdirde uzun süre kalıcılığını korur. Tedavi kısa sürede tamamlanır, uzmanlar tarafından gerçekleştirildiğinde doğal ve estetik sonuçlar köprü diş uygulaması ile alınabilir. Eksik dişlerin yarattığı estetik kaygıları sonlandıran, çiğneme fonksiyonlarını geri kazandıran, yüz şeklindeki değişimleri ortadan kaldırıp konuşma bozukluklarını engelleyen köprü diş tedavisi sonrası hastaların ağız ve diş bakımlarına özen göstermesi gerekir. Köprü diş uygulamasında kullanılacak malzemeler uzmanların ve hastaların beklentileri doğrultusunda belirlenir.

    Randevu Oluşturun

    Aşağıdaki formu doldurarak ya da müşteri hizmetlerimizi arayarak doktor randevusu oluşturabilirsiniz. 0 850 333 0388

    Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Diş Hekiminin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez. Daha Fazla Bilgi İçin Bize Ulaşın

    google