Lazerli Diş Tedavileri

Elektromanyetik ışık arttırıcısı ile üretilmiş olan lazer, doğusal hepsinin etki mekanizması olarak hareket sistemli ışınımının yoğunluklu enerjisiyle çalıştığından doku içinde bulunan su molekülleri buharlaştırılarak farklı parçalar. Müdahaleleri kanamasız olur, küçük müdahalelerinde anestezi kullanılmaz. Operasyon ve iyileşme süresi kısadır.

Genel Bakış

Günümüzdeki dişhekimliğinde kullanılan lazerlerin güvenli kullanımı söz konusudur. Uygun şartlarda kullanıldığı zaman lazerin çevre dokulara herhangi bir zararı yoktur. Dişhekimliğinde kullanılan lazerler delme veya kesme işlemi yerine ‘peeling’ prensibi ile dokuyu yavaşca şekillendirir.

Di̇ş Heki̇mli̇ği̇nde Lazer Hangi̇ İşlemlerde Kullanılmaktadır ?


○  Dişetinin şekillendirilmesi (gingivektomi) ve seviyelendirilmesinde kullanılabilir.

○  Aft ve uçukların tedavisinde kullanılabilir.

○  Dişeti estetiğinin sağlanmasında (Pembe estetik) kullanılmaktadır.

○  Lazer, estetik amaçlı gülme hattının düzenlenmesi (özellikle güldüğü zaman dişetleri çok görünen     hastalarda) için kullanılmaktadır.

○  Estetik Dişhekimliği’nde lazer uygulamalarından yararlanılır.

○  Lazer diş çürüklerin tedavisinde kullanılmaktadır.

○  Lazerler diş hassasiyetinin giderilmesinde fluorürle kullanılmaktadır.

○  Beyazlatma tedavilerinde lazer uygulaması kullanılmaktadır.

○  Lazer uygulaması implant uygulamalarında dezenfeksiyonu ve implant üstlerinin açılmasında     kullanılabilmektedir.

Lazerle Diş Tedavileri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bazı implant uygulamalarında diş etini açarak, kesi ve dikiş olmadan kanamasız lazer uygulaması yapılır.
Kontrollü olarak yapıldığında hiçbir sakıncası olmaz.
Diş eti çekilmesine bağlı kök yüzeyi açığa çıkmış ve hassasiyet oluşturan durumlarda lazer ışınıyla dentin kanallarını kapatarak hassasiyetinizi giderir. Diş hassasiyetinin durumuna göre tekrarlanması gerekebilir.
Pigmentlerin artmasıyla diş etlerinde oluşan hiperpigmentasyonlar, lokal anestezi altına bistüriyle veya lazer ile peeling yapılarak tedavi sağlanır. Altındaki yara dokusu 1-2 hafta içerisinde pembe renk ile iyileşir.
Dişetinin kesilmesi ve şekillendirilmesinden sonra dikiş gereksinimi olmaz ve kanama gözlenmez. Doku iyileşmesi daha hızlı olur. Bu sayede diğer işlemleri beklemeye gerek kalmayabilir. Bu özellikleriyle de pembe estetiğinin sağlanmasında daha avantajlıdır.
Kompozit (diş rengi) dolgularda kullanılan ışık kaynağı lazer değildir. Burada belli dalga boyuna ayarlanmış halojen ya da LED cihazlarının kullanımı söz konusudur.
Lazerin alerji yaptığına ilişkin bilimsel bir bulguya rastlanmamıştır.

Diş eti tedavisi ve diş taşı temizliklerinde lazer kullanarak oluşan derin diş eti ceplerin iyileştirilmelerinde avantaj sağlar. Ayrıca dokularda dezenfeksiyon sağlar.


Lazer, süregelen enfeksiyonlu, apseli diş etlerinin tedavisi ve köklerin dezenfeksiyonunu sağlamak için kullanılır. Bu sayede uzun dönem antibiyotik kullanımı sınırlandırılmış olunur.



Kontrollü uygulanan lazerin yetişkinlerde ve çocuklara da herhangi zararlı etkisi yoktur. Bununla birlikte çocuklarda uygulama sırasında alttan çıkacak olan sürekli dişe zarar vermemek çok önemlidir.




Evet, tedavi edilir. Standart iyileşme zamanına kıyasla bir hafta daha kısa olup lazerle ışın tedavisi gören bölgelerde tekrar aft ve uçuk görülme oranı oldukça düşüktür.





Cerrahi operasyonlarda lazer kullanımı çalışılan dokunun en düşük düzeyde zarar görmesini sağlamakla kalmaz hem uygulama sırasında kanamayı asgari düzeye indirilmesini sağlayarak tedavi sonrasında, ağrı, şişlik gibi belirtileri ortadan kaldırır.





Dokuları sert ve yüzeyleri geniş olan cerrahi müdahalelerde diğer tedavilerle birlikte kullanılmalıdır.

Ayrıca diş etlerinin kanamasız ve dikişsiz kesilebilmesine, sert olmayan dokulardaki bozuklarda ve mikroskopla incelemek üzere bir doku parçası alma gibi işlemler gerektiğinde lazer ışını kullanılabilir.

    Randevu Oluşturun

    Aşağıdaki formu doldurarak ya da müşteri hizmetlerimizi arayarak doktor randevusu oluşturabilirsiniz. 0 850 333 0388

    Acil Durumlar

    Lütfen herhangi bir ağız ve diş sağlığı sorununuzda bizi arayıp güler yüzlü personelimizle iletişime geçmekten çekinmeyin.

    Çalışma Saatleri

    Pazartesi – Cuma 10.00 – 19:00
    Cumartesi 10.00 – 15.00
    Pazar: KAPALI
    Dr. Dt. Arman Duraduryan
    Di̇ş Heki̇mi̇ - Peri̇odontoloji̇

    1973 yılında İstanbul’da doğdu. 1991 yılında İstanbul Nişantaşı Anadolu Lises’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu. 2002 yılında ise aynı üniversitenin Periodontoloji Ana Bilim Dalı’ndan mezun oldu. 2004 yılından beri kendi muayenehanesinde hizmet vermektedir.

    Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Diş Hekiminin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez. Daha Fazla Bilgi İçin Bize Ulaşın

    google