- Home
- Departments
- Diş Eti Hastalıkları
Diş Eti Hastalıkları
Sağlıklı bir kişide diş etleri açık pembe renklidir ve diş fırçalama sırasında kanama görünmez. Ancak diş yüzeyinde biriken yapışkan yapıda, açık sarı ve yumuşak bakteri plakları ve bu bakterilerden oluşan iltihaplar nedeniyle diş eti ve diş etinin altında bulunan kemiklerin sağlığı bozulur ve diş eti hastalıklarıyla karşılaşılır.
- Çürümemiş, tamamen sağlıklı dişlerin bile kaybedilmesine neden olabilecek kadar ciddi problemlere neden olabilen diş eti hastalıkları fark edildiğinde vakit kaybetmeden diş hekimine başvurulması gereken, ağız ve diş sağlığı açısından birincil derece öneme sahip sağlık sorunlarıdır. Yumuşak dokuya yönelik problemlerin teşhis ve tedavisiyle ilgilenen modern diş hekimliği alanı olan Periodontoloji, ağız ve diş sağlığının korunması ve diş etindeki rahatsızlıkların tedavi edilmesiyle ilgilenmektedir.
Genel Bakış
Bakteri plağının, diş etinde enflamasyon oluşturmasıyla başlayan diş eti hastalıkları bir sonraki aşamada gingivitis adı verilen hale dönüşür ki, bu aşama diş etinde iltihap görülen aşamadır. Bu aşamada hala enfeksiyon dişi destekleyen kemik dokuya geçmemiş olduğundan, başarılı tedavi uygulanması neticesinde hastanın diş kaybı önlenebilir ve tam iyileşme sağlanabilir.
Diş taşı ve bakteri plağının temizlenmesiyle gingivitis aşamasındaki diş eti rahatsızlıklarının tedavisi yapılabilmektedir. Nispeten erken dönem olarak kabul edilen bu aşamada tedavinin başarıya ulaşması, diş taşının ve bakteri plaklarının tamamen ortadan kaldırılmasına bağlıdır. Temizleme işleminden sonra hastalığa neden olan bakteriler ağızdan tamamen uzaklaştırıldığı için diş eti hızla iyileşmeye başlar. Bu tip diş eti tedavileri hastaların büyük bölümünde iltihabın tamamen ortadan kaldırılması ve diş etinin dişlere tekrar güçlü bir şekilde yapışması için yeterli olmaktadır. Tabi bu tedavi sürecinin son aşamasında diş hekimi, hastasının ağız ve diş sağlığı konusunda hangi konularda dikkatli olması gerektiğini izah etmekte ve hastanın da hekim tarafından verilen tavsiyelere uyarak, ağız ve diş sağlığını ihmal etmeden düzenli olarak yapması gerekmektedir. Tedavi sonrası düzenli kontroller aksatılmadan, diş taşı ve bakteri plağının ortadan kaldırılması sayesinde hasta aynı diş eti rahatsızlığını tekrar yaşamadan, ağız ve diş sağlığını uzun süreli geri kazanmaktadır.
Diş Eti Hastalıkları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Diş etinde kızarıklık, hassaslaşma ve şişlik,
Diş fırçalama sırasında kanama,
Giderilemeyen ağız kokusu ve ağızda acı bir tat olması,
Diş eti çekilmesi ve dişlerin seviyelerinde değişiklikler.
Diş eti hastalığı daha çok ilerlediyse ve diş köklerini de etkiledi ise ‘Küretaj’ denilen diş kökü yüzeylerinin temizlendiği bir işlem yapılması tercih edilir.
Diş eti hastalıklarının en ileri seviyesi olan iltihabın diş etinin altında bulunan kemiğe kadar ulaşması durumunda ise diş etinde cerrahi müdahalelere ihtiyaç duyulabilir.
-sert diş fırçası ile sert fırçalama yapmak
-dişlerdeki yer değişimleri,çapraşıklıklar
-eski dolgu ve porselenler kaplamalar
-yanlış yapılmış dolgu ve porselen kaplamalar
-yanlış diş fırçalama tekniği
-diş sıkma alışkanlığı
Tüm Hizmetlerimiz
- 20’lik Diş Çekimi
- Ağız Bakımı(Diş ve Diş Eti Bakımı)
- Diş Bakımında Lazer Tedavisi
- Diş Beyazlatma
- Diş Dolgusu
- Diş Eti Hastalıkları
- Estetik Porselen
- Gömülü Yirmi Yaş Dişi Tedavisi
- İmplant Tedavisi
- Kök Kanal Tedavisi
- Köprü Uygulaması
- Lamina Uygulamaları
- Pembe Estetik
- Şeffaf Plak Tedavisi (Telsiz Tedavi)
- Subgingival Küretaj
- Tam Diş Protezi
- Yumuşak Di̇ş Eti̇ Ve Sert Doku Greft Uygulamaları
- Zirkonyum Porselen Kronlar
Acil Durumlar
Lütfen herhangi bir ağız ve diş sağlığı sorununuzda bizi arayıp güler yüzlü personelimizle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Çalışma Saatleri
1973 yılında İstanbul’da doğdu. 1991 yılında İstanbul Nişantaşı Anadolu Lises’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu. 2002 yılında ise aynı üniversitenin Periodontoloji Ana Bilim Dalı’ndan mezun oldu. 2004 yılından beri kendi muayenehanesinde hizmet vermektedir.
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Diş Hekiminin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez. Daha Fazla Bilgi İçin Bize Ulaşın